Ik en het nieuwe werken

Ik en het nieuwe werken

Het nieuwe werken stelt andere eisen aan medewerkers. Of je dit lastig vindt, is voor een deel afhankelijk van jouw karakter. Breng in kaart welke factoren voor jou stressverhogend zijn. Van welke aspecten zie je de voordelen?

Voor- en nadelen

Het nieuwe werken krijgt in elke organisatie een andere invulling. Zelfs als de invulling identiek is, heeft het nieuwe werken heel verschillende gevolgen voor individuele medewerkers. Veel mensen vinden het nieuwe werken leuk en prettig. Een deel van de werknemers ervaart extra stress en/of spanningsklachten.

Als je extra last hebt van spanningsklachten kan dat verschillende oorzaken hebben. Mogelijk heeft het te maken met een negatieve kijk op het nieuwe werken of met onzekerheden die het nieuwe werken met zich meebrengt. Een andere oorzaak kan zijn dat je de vaardigheden nog onvoldoende onder de knie hebt waar het nieuwe werken een beroep op doet. De module helpt je in kaart te brengen wat de voor- en de nadelen van het nieuwe werken voor jou zijn.

Aan de slag met Voor- en nadelen>>

Het nieuwe stressen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf al weet waar de spanning en stress vandaan komen. Bijvoorbeeld als je geneigd bent te hard te werken, of omdat je vreest dat het eigenlijk nooit goed genoeg is wat je doet. Het nieuwe werken heeft als nadeel dat je niet altijd weet of je je werk goed genoeg doet. Dit kan onzekerheid aanwakkeren. Deze onzekerheid kan leiden tot extra je best doen op je werk. Als je dit overdrijft, kan dat leiden tot uitputting. De module kan je helpen dit in kaart te brengen.

Aan de slag met Het nieuwe stressen>>